De voor- en nadelen van de inloopdouche
U wordt wakker na een goede nacht slapen. Na de slaap uit uw ogen te hebben gewreven stapt u uit bed en loopt naar de badkamer. U zet de douche aan om op temperatuur te komen en loopt vervolgens zo uw inloopdouche in. Wat een heerlijke gedachte om uw dag te beginnen of niet? In deze blog leest u meer over de mogelijkheden van een inloopdouche.
Om een goed idee van de mogelijkheden van uw inloopdouche te krijgen, hebben wij de belangrijkste voor- en nadelen samengevat in dit artikel.
De voordelen van een inloopdouche
De voordelen van een inloopdouche in uw badkamer zijn:
- Het geeft een ruimtelijk gevoel
- Het is eenvoudig schoon te maken
- Er is veel mogelijk met het variëren van afmetingen omdat u niet afhankelijk bent van de afmeting van een douchedeur of douchebak
- Het heeft een elegantere uitstraling dan een douchebak
- Er zijn geen obstakels aanwezig
- Letterlijk makkelijk in te lopen
De nadelen van een inloopdouche
Ook is het goed om u bewust te zijn van de eventuele nadelen van een inloopdouche.
- Het is kouder douchen in een inloopdouche in vergelijking tot een douchecabine
- Het water kan zich verspreiden door de badkamer
- De spiegels beslaan sneller
- Een inloopdouche realiseren in een bestaande woning kan kostbaar zijn doordat er voorbereiding nodig is voor de waterafvoer.
Naast de belangrijkste voor- en nadelen van een inloopdouche zijn er nog een paar dingen die handig zijn om te weten.
Hoe breed moet inloopdouche zijn
De ideale afmeting van een inloopdouche hangt natuurlijk helemaal af van uw wensen. En wellicht heeft de afmeting van uw badkamer ook te maken met de maten. Weet in ieder geval dat een standaard cabine normaal gesproken 90 x 90 cm is. Kiest u voor een inloopdouche zonder deur dan is het advies om minimaal 90 cm breed en 120 cm lang aan te houden.
Afvoer van inloopdouche
Kiest u voor een inloopdouche met drain? Weet dan van te voren dat minimaal 10 cm nodig is onder de vloer om de drain in te verwerken. Dit betekent dat u hier in geval van een nieuwbouwwoning rekening mee kunt houden als u kiest voor casco of van te voren met de aannemer doorneemt. Wilt u dit graag in uw bestaande huis toepassen? Dan moet er dus een flink stuk uit de vloer gehakt worden om de drain in te plaatsen. Het is dan uiteraard van belang dat er op die bewuste plek geen leidingen e.d. door de vloer lopen.
Inloopdouche muur of glaswand
Een inloopdouche kan op meerdere manieren worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan een inloopdouche met muur, maar ook een inloopdouche met glaswand(en). Afhankelijk van uw badkamerindeling kiest u wat het beste hierbij past. Het voordeel van glas is dat het de badkamer ruimtelijk oogt. Het voordeel van een muur kan zijn dat deze multi-functioneel wordt gebruikt. Bijvoorbeeld door er een nis in te plaatsen. Een ideaal plekje voor uw shampoo en douchegel.
Kleine badkamer met inloopdouche
Heeft u een kleine badkamer en droomt u van een inloopdouche? In veel gevallen is dit zeker mogelijk. Vooral als u kiest voor een inloopdouche zonder deur en douchebak. U bent dan minder gebonden aan vaste afmetingen waardoor een inloopdouche makkelijker te realiseren is.
Inloopdouche met bankje
Wilt u graag een luxe inloopdouche? Overweeg dan een inloopdouche met bankje. Heeft u ook een stoomfunctie in uw douche? Dan kan het een extra moment van ontspanning zijn als u op uw douchebankje kunt genieten.
Wilt u uw badkamer plannen met inloopdouche?
Breng dan een bezoek aan de Bad&Body badkamerzaak bij u in de regio. Graag denken wij met u mee om tot de ideale badkamerindeling te komen, waarin een inloopdouche is gerealiseerd die aansluit bij uw wensen.